D’aquí a pocs dies és la castanyada, una festa popular molt celebrada a Catalunya, que consisteix en un àpat en què es mengen castanyes, panellets, moniatos.
És una data assenyalada per als nostres infants, la treballen a l’escola i en fan festa grossa.
Des de l’AFA hem pensat a fer-vos un parell de propostes per fer i gaudir en família i passar una bona estona.
Aquí va la segona d’elles, una recepta de la cuinera Nuni Sotomolt fàcil i divertida! Us proposem fer unes delicioses piruletes de castanya, amb un toc especial!
Us deixem el pas a pas!
Què necessitem?
Castanyes cuites
Broquetes de fusta
Xocolata per fondre
Ulls de decoració
Pas a pas:
Elaboració:
Trenquem la xocolata a bocins i la posem dins un bol que pugui anar al microones.
Fonem la cobertura de xocolata al microones a poca potència, a tandes de 1 minut a 600W de potència. Passat el primer minut remenem i repetim el procés fins que ens quedi ben fosa.
Punxem amb els pals les castanyes ja pelades i les passem pel bol on tenim la xocolata fosa. Vigilem bé que ens quedi ben recoberta. Deixem solidificar la xocolata en uns safata amb paper sulforitzat o un silpat.
A mig solidificar, amb molt de compte, col·loquem els ulls de caramel a les castanyes presionant lleugerament. Deixem reposar una estona fins que la xocolata ens quedi solidificada de nou.
I ja les teniu llestes per menjar! Unes piruletes amb un gran producte de temporada. Una altra manera de menjar castanyes, deliciosa.